Utrechtse schoolpleinen

Onderzoek met groep 7 én pientere sensoren jouw schoolplein-klimaat

Ben je op zoek naar manieren om duurzaamheid te integreren in het onderwijs en tegelijkertijd de betrokkenheid van leerlingen te vergroten? Maak kennis met Pientere Schoolpleinen, een innovatief educatief programma dat de kracht van Utrechtse schoolpleinen benut om de leerervaring te verrijken en klimaatbewustzijn te bevorderen.

Met Pientere Schoolpleinen krijg je toegang tot twee waardevolle korte lessen en praktische ondersteuning, zoals video’s, werkbladen, proefjes en sensoren. Het lespakket is ontwikkeld in samenwerking met IVN, Pientere Tuinen en de provincie Utrecht. Pientere Schoolpleinen biedt boeiende educatieve activiteiten die kinderen van groep 7 actief betrekken bij het begrijpen van klimaatverandering en het meten van klimaataspecten op hun schoolpleinen.

Door deel te nemen aan Pientere Schoolpleinen kan je niet alleen een verschil maken voor het klimaat, maar ook een blijvende impact hebben op de leerlingen. Samen kunnen we zorgen voor een generatie van klimaatbewuste inwoners!

Ontdek hoe jouw school kan profiteren van Pientere Schoolpleinen en samen met ons een positieve verandering teweeg kan brengen voor onze planeet! Meer informatie vind je op Pientere Schoolpleinen – Pientere Tuinen.

Ga naar de inhoud