Kom ook naar de IVN Kind & Natuur conferentie op 24 juni

Op vrijdag 24 juni 2022 vindt de IVN conferentie Kind & Natuur plaats in Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. Dit is dé jaarlijkse conferentie voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, directies, beleidsmedewerkers, natuurgidsen/educatie medewerkers en groenontwerpers met een hart voor kind en natuur. Dit jaar is het thema ‘Natuurrijk leren en ontwikkelen’. De dag staat in het teken van het positieve effect van groen op leren, welzijn en gezondheid van kinderen in het onderwijs en de kinderopvang. Dat is hard nodig nu alom de roep klinkt om meer rekenen, taal en lezen.

Groen als super medicijn voor ieder kind

Het programma van de conferentie is onderverdeeld in: plenaire aftrap, ochtendprogramma met natuurbelevingen, lunch, middagprogramma met twee workshoprondes en een gezamenlijke afsluiting. Tussendoor is er de mogelijkheid om de Natuurmarkt te bezoeken. Vincent van der Veen (IVN) doet de aftrap. ”De aarde vergaat maar we willen wel kunnen uitrekenen wanneer” is zijn reactie op het rapport ‘De staat van het onderwijs 2022’. Laat je inspireren door de bijzondere en positieve verhalen van Marjon Kollau (FONK), de Juliëtte Schraauwers (NOWSCHOOL) en Cortlyn Schmitz (Het Wonderbos). Zij laten je zien hoe groen een super medicijn is voor gezond en groen onderwijs en kinderopvang.

Netwerkbijeenkomst speciaal voor Utrechtse basisscholen

Tijdens het middagdeel van de conferentie zal er ook een deelsessie speciaal voor Utrechste basisscholen zijn. Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor personen die verbonden zijn aan een basisschool in de provincie Utrecht en zich bezighouden met het realiseren van een groen(blauw) schoolplein. De sessie is gratis (ook apart van de conferentie) bij te wonen voor alle Utrechtse basisscholen. Meer informatie over deze deelsessie volgt binnenkort. Heb je interesse en wil je hierover als eerste op de hoogte zijn? Laat het ons dan weten via info@utrechtseschoolpleinen.nl en we houden contact.

Aanmelden

Meld je nu aan voor de IVN conferentie Kind & Natuur en profiteer tot 15 mei 2022 van de Early Bird korting. Inschrijven kan via de website van IVN Natuureducatie.

Meer weten of delen met anderen?

Wil je alles weten over het programma van de IVN conferentie Kind & Natuur? Of is dit iets voor collega’s en jouw professionele netwerk? Download dan de flyer en stuur deze gemakkelijk aan ze door. 

Skip to content