Klimaatles op het schoolplein

Een schoolplein dat er tegen kan

‘Klimaatadaptie’, je hoort het woord steeds vaker als het gaat over hoe onze leefomgeving is ingericht. In de nabije toekomst moeten onze straten, tuinen en gebouwen bestand zijn tegen hittestress, hevige neerslag en lange periodes van droogte. Dat geldt natuurlijk ook voor schoolpleinen en steeds meer pleinen worden dan ook groenblauwe schoolpleinen om de lokale effecten van klimaatverandering te dempen.

Leren over klimaatadaptatie

Op een schoolplein valt er met klimaatadaptieve aanpassingen zelfs meer te winnen dan alleen droge voeten en verkoeling in de lucht. De generatie kinderen die nu opgroeit en naar school gaat, zal meer dan wie dan ook met klimaatadaptatie van doen krijgen. Alleen maar logisch dus dat ze in de eigen schoolomgeving al over dit thema leren. En daar is het schoolplein, ongeacht hoe groen of blauw deze al is, de uitgelezen plek voor!

Natuurles ‘Hoe klimaatproof is jouw plein?’

IVN Gelderland ontwikkelde onlangs de natuurles ‘Hoe klimaatproof is jouw plein?’ voor groep 5 t/m 8. Naast een uitgebreide lesbrief voor leerkrachten zijn er ook twee leuke filmpjes met oud-Nickelodeon presentatrice Iris Hesseling.

Iets voor bij jou op school? Kijk op de website van IVN Gelderland voor alle informatie

Skip to content