Utrechtse schoolpleinen

Gratis advies over jullie groenblauwe schoolplein

Hoe heerlijk is het voor kinderen om buiten in de natuur te spelen en leren? Op een groenblauw schoolplein kan dit! Een groenblauw schoolplein is niet alleen goed voor kinderen maar ook voor de natuur. Heeft jouw school plannen voor een groenblauwe schoolplein en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? IVN Natuureducatie adviseert dit jaar gratis tien scholen in de provincie Utrecht.

Advies op maat

Dankzij de provincie Utrecht kan IVN Natuureducatie in 2022 een aantal Utrechtse basisscholen helpen met een advies op maat. Een IVN-projectleider denkt mee over de mogelijkheden en de stappen om tot een groenblauw schoolplein te komen.

Bij deze vragen helpt de adviesregeling jouw school bijvoorbeeld op weg:

 • Waar beginnen we en hoe maken we een plan van aanpak?
 • Waar kunnen we inspiratie vinden en hoe kunnen we ideeën ophalen?
 • Hoe kunnen we onze ideeën vertalen naar een ontwerp en wie hebben we hierbij nodig?
 • Hoe leggen we contact met partijen zoals de gemeente, een ontwerper of een hovenier?
 • Sluit ons plan aan bij fondsen en subsidies, zoals de subsidieregeling groenblauwe schoolpleinen van de provincie Utrecht?

 

Tijdens een online oriënterend gesprek bespreek je jullie hulpvraag en bepaal je samen met IVN waar de advisering in jullie geval precies uit zal bestaan.

Meld jouw school aan!

Wil je graag aan de slag met een groenblauw schoolplein en kun je onze hulp goed gebruiken? Vraag dan gratis advies aan via het aanmeldformulier. In 2022 vinden twee adviesrondes plaats, in mei-juni en september-november.

Je kunt je aanmelden voor één adviesronde en er is in totaal plek voor tien scholen. De aanmeldperiode staat open van 7 maart t/m 15 april 2022, daarna ontvangen scholen die zich aangemeld hebben bericht. Wees er snel bij, want vol=vol!

Voorwaarden

 • Per school is er ruimte voor een online startgesprek en aanvullend 3 uur advies op maat.
 • Het advies kan bestaan uit max. 1 bezoek op locatie, enkele online contactmomenten of schriftelijk advies.
 • De adviesregeling heeft capaciteit om maximaal 10 scholen te adviseren.
 • Alleen scholen voor primair onderwijs in de provincie Utrecht komen in aanmerking.
 • Door gebruik te maken van deze adviesregeling, doet jullie school mee in de beweging voor meer groenblauwe schoolpleinen in de provincie Utrecht.
  De school geeft daarmee aan open te staan voor communicatie op www.utrechtseschoolpleinen.nl. Uiteraard is dit in overleg.
 • De school zegt toe om 6 maanden na de laatste adviseringsactie van IVN een schriftelijke update over de dan volbrachte stappen en opgeleverde resultaten te sturen aan info@utrechtseschoolpleinen.nl.

Vragen vooraf?

Heb je een vraag over de adviesregeling? Neem dan contact op met het servicepunt groenblauwe schoolpleinen via info@utrechtseschoolpleinen.nl.

Delen met anderen?

Wil je andere betrokkenen bij groenblauwe schoolpleinen vertellen over deze adviesregeling? Download dan de flyer en stuur deze gemakkelijk aan ze door. 

Skip to content