Gi-ga-groen lespakket voor Kinderboekenweek

Weet je het thema van de Kinderboekenweek 2022 al? Het is: Gi-Ga-groen! Dat is niet alleen een hele goede reden om met de klas in al die leuke boeken over dieren, planten en natuur te duiken, maar ook om tijdens de les naar buiten te gaan! 

Lespakket Gi-ga-groen

IVN Natuureducatie ontwikkelde speciaal voor de Kinderboekenweek het lespakket Gi-ga-groen met daarin negen leuke natuurlessen voor op en rond het (groenblauwe) schoolplein. Leerlingen op zoek naar dieren en planten en met de opdrachten ontdekken ze wat we daar eigenlijk allemaal over kunnen leren. Er zijn lessen voor onder-, midden- en bovenbouw.

Vraag hier het gratis lespakket aan en kleur je lessen Gi-ga-groen!

Groene dieren, slurpende bladeren en wonderlijk mos

In de lessenserie duikt de onderbouw in een verhaal over groene dieren die leven in de boom. Hoe gebruiken de dieren zo’n boom om in te wonen? De middenbouw bijt zich vast in ‘het Gi-ga-groene blad’. Waar is een blad eigenlijk voor en hoe werkt het? . Leerlingen van de bovenbouw gaan zich bezighouden met mossen. Ze ontdekken waar de mooie groene kleur vandaan komt en wat zo’n klein plantje allemaal voor elkaar krijgt.

Over IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Kijk op www.ivn.nl voor meer informatie. 

Skip to content