Utrechtse schoolpleinen

Een goed begin is het halve werk!

Het realiseren van een groen(er) schoolplein heeft veel voeten in de aarde en doe je niet in je eentje. Wil je graag een start maken? Begin met het projectplan! Hierin beschrijf je onder andere jullie doel en wie welke stappen neemt. Het projectplan is goed te gebruiken om straks geld aan te vragen bij de provincie, gemeente of fondsen. Hoe start je een projectplan?

Plannen maken, samen met anderen

Begin in je projectplan met omschrijven van het huidige schoolplein en maak hier een eenvoudige tekening bij. Denk daarbij aan vragen als: Hoeveel bomen en struiken zijn aanwezig op het schoolplein? Hoeveel m2 stenen ligt er ongeveer? Welke positieve punten en knelpunten zijn er? Beschrijf ook jullie wensen zoals: hoeveel groen zou je willen, welke speelmogelijkheden, mogen kinderen vies en nat worden, is er ruimte voor dieren, insecten en een moestuin. Wees vooral heel creatief!

In deze fase van het projectplan maak je ook een start met beschrijven van jullie samenwerking met anderen. Ofwel, wie je allemaal bij het plan gaat betrekken; leraren, ouders, kinderen, eventuele anderen die gebruik maken van het schoolplein?

Stappenplan

Meer informatie over hoe je dit kan aanpakken? Bekijk het stappenplan groenblauwe schoolpleinen.

Tijdens het webinar op 23 mei (16.00-16.30 uur) lopen we samen dit stappenplan door, delen we voorbeelden en is er ruimte voor vragen. Schrijf je in samen met een collega of ouder en start ook jullie traject met als doel een groen klimaatbestendig schoolplein en een natuurrijke speelleeromgeving.

Schrijf je in voor het webinar.   

Ga naar de inhoud