Utrechtse schoolpleinen

Bewegend leren leren? Kom naar Congres De Dynamische Schooldag

Het Platform Dynamische Schooldag organiseert op woensdag 9 november 2022 het ‘Congres Dynamische Schooldag’ in Amersfoort. Tijdens een dag vol interessante workshops en met ‘de grootste beweegmarkt van Nederland’ leren professionals en studenten uit het PO, VO en MBO hoe je leven in de schooldag brengt. Naast de workshops en lezingen kun je als deelnemer ook terecht op een leermiddelenmarkt. Op deze markt maak je kennis met een breed aanbod van materialen rondom de Dynamische Schooldag. Hier kun je niet alleen in gesprek met de ontwikkelaars van de materialen, maar de materialen ook zelf uitproberen. Ook zijn het kenniscentrum Sport en Bewegen, het Mulier instituut, het lectoraat BIOS (Bewegen in en om School) van de Hogeschool van Amsterdam en de lectoraten van de Fontys Hogeschool en Hanzehogeschool bij de dag betrokken.

Heb je een groenblauw schoolplein of werken jullie daar op school aan? Dan kan een kijkje in de Dynamische Schooldag een mooie aanvulling daarop zijn. Buiten zijn in een groene omgeving nodigt immers uit tot bewegend leren, iets wat steeds meer scholen omarmen in de strijd tegen het ongezonde stilzitten. Vooral workshop nummer 15 door adviesbureau Alles in Beweging gaat in op de rol van de buitenruimte, dus dat is alvast een aanrader!

Voor meer informatie, het gehele programma en inschrijven kijk op de website van Het Platform Dynamische Schooldag: www.platformdynamischeschooldag.nl

Ga naar de inhoud