Utrechtse schoolpleinen

Alvast klaar voor het moestuinseizoen met een gratis zadenpakket

—WEGENS GROOT SUCCES ZIJN ALLE ZADENPAKKETEN VOOR DIT JAAR INMIDDELS HELAAS AL VERGEVEN—

Voor het vijfde jaar stelt het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan gratis moestuinpakketten beschikbaar voor scholen en BSO’s. Vorig jaar kon door de overweldigende belangstelling niet volledig aan de vraag worden voldaan. Daarom heeft Rijk Zwaan het aantal pakketten voor 2022 verhoogd tot maar liefst 3500! Aanvragen kan t/m 15 januari 2022. Eind februari/begin maart worden de pakketten afgeleverd.

Wat zit er in het zadenpakket?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Leerkrachten kunnen het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. Jong Leren Eten heeft lesmateriaal, waaronder hun praatplaten.

Praktisch

  • Je vraagt het zadenpakket aan via deze link. Pakketten die op een andere manier worden aangevraagd, kunnen helaas niet in behandeling genomen worden. 
  • Aanvragen kan t/m 15 januari 2022.
  • De Jong Leren Eten makelaars in jouw provincie zorgen voor de aflevering van het zadenpakket op het door jou aangegeven adres.
  • De levering van het pakket is eind februari/begin maart 2022. 

Informatie over de zaden

De zaden in het pakket zijn een natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben enkel geen officieel keurmerk.

Bezoek voor meer tips en informatie over moestuinieren op school de website van Jong Leren Eten.

Skip to content