Adviesregeling 2022

Gratis advies over jullie groenblauwe schoolplein

Hoe heerlijk is het voor kinderen om buiten in de natuur te spelen en leren? Op een groenblauw schoolplein kan dit! Een groenblauw schoolplein is niet alleen goed voor kinderen maar ook voor de natuur. Heeft jouw school plannen voor een groenblauwe schoolplein en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? IVN Natuureducatie adviseert jullie graag.

Advies op maat

Dankzij de provincie Utrecht kan IVN Natuureducatie in 2022 een aantal Utrechtse basisscholen helpen met een advies op maat. We denken mee over de mogelijkheden en de stappen om tot een groenblauw schoolplein te komen.

Bij deze vragen helpen we jouw school graag op weg:

 • Waar beginnen we en hoe maken we een plan van aanpak?
 • Waar kunnen we inspiratie vinden en hoe kunnen we ideeën ophalen?
 • Hoe kunnen we onze ideeën vertalen naar een ontwerp en wie hebben we hierbij nodig?
 • Hoe leggen we contact met partijen zoals de gemeente, een ontwerper of een hovenier?
 • Sluit ons plan aan bij fondsen en subsidies, zoals de subsidieregeling groenblauwe schoolpleinen van de provincie Utrecht?

 Loop je rond met een andere vraag over jullie groenblauwe schoolplein dan die hierboven staan? En wil je weten of de adviesregeling jullie daar verder mee kan helpen? Mail je vraag naar het servicepunt via info@utrechtseschoolpleinen.nl en we bekijken graag of we jullie ook met die vraag van dienst kunnen zijn.

Waar bestaat de advisering uit?

Tijdens een online oriënterend gesprek bespreken we jullie hulpvraag en bepalen we samen waar de advisering uit zal bestaan. Wat is precies is, varieert afhankelijk van de onderwerpen waarover jullie advies willen.

Voorwaarden

 • Per school is er ruimte voor een online startgesprek en aanvullend 3 uur advies op maat.
 • Het advies kan bestaan uit max. 1 bezoek op locatie, enkele online contactmomenten of schriftelijk advies.
 • De adviesregeling biedt capaciteit om maximaal tien scholen te adviseren.
 • Alleen scholen voor primair onderwijs in de provincie Utrecht komen in aanmerking.
 • Door gebruik te maken van deze adviesregeling, doet jullie school mee in de beweging voor meer groenblauwe schoolpleinen in de provincie Utrecht. De school geeft daarmee aan open te staan voor communicatie op de website www.utrechtseschoolpleinen.nl. Uiteraard is dit in overleg.
 • De school zegt toe om zes maanden na de laatste adviseringsactie van IVN een schriftelijke update over de dan volbrachte stappen en opgeleverde resultaten te sturen aan info@utrechtseschoolpleinen.nl.

Meld je aan

Wil je graag aan de slag met een groenblauw schoolplein en kun je onze hulp goed gebruiken? Vraag dan gratis advies aan via het aanmeldformulier. In 2022 vinden twee adviesrondes plaats, in mei-juni en septembernovember.

Je kunt je aanmelden voor 1 adviesronde en er is plek voor 10 scholen. De aanmeldperiode staat open van 7 maart t/m 15 april 2022, daarna ontvang je bericht van ons. Wees er snel bij, want vol=vol.

Delen met anderen?

Wil je andere betrokkenen bij Utrechtse groenblauwe schoolpleinen vertellen over deze adviesregeling? Download deze flyer en stuur hem gemakkelijk aan ze door!