Aan de slag

Klaar om met jullie groenblauwe schoolplein aan de slag te gaan? Mooi! We hebben een aantal handige hulpmiddelen voor je op een rij gezet:

  • Stappenplan
   Het stappenplan groenblauwe schoolpleinen laat je precies zien waar te beginnen (of waar verder te gaan). We praten je stap-voor-stap door het realiseren van een groenblauw schoolplein heen, van de opstart tot het in gebruik nemen van het plein. Bij elke omschreven stap verwijzen we door naar andere onderdelen van www.utrechtseschoolpleinen.nl, zodat je nooit inspiratie, tips of goede voorbeelden tekort komt!
  • Adviesregeling 
   Zitten jij en de andere werkgroepleden met een hulpvraag? Of kunnen jullie wat advies gebruiken over de stappen die jullie nog van plan zijn te zetten? Een aantal scholen kan in 2022 gebruik maken van een gratis adviesregeling uitgevoerd door IVN Natuureducatie. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op deze pagina.
  • Inspirerende voorbeelden
   Het is inmiddels behoorlijk populair onder scholen om te kiezen voor een groenblauw schoolplein. Gelukkig maar, want dat betekent niet alleen dat steeds meer kinderen kunnen spelen, leren en en groeien in een natuurlijke en gezonde omgeving, Het biedt ook nog eens de kans om af te kijken bij collega’s! In aanloop naar de ingebruikname van het servicepunt deelden 4 zogeheten ‘pilotscholen’ hun lessen en ervaringen voor iedereen om van te leren en zich te laten inspireren. Je leest erover op deze pagina.